Monday, March 7, 2011

2011

Sudah lama benar aku tak update blog yang satu ni. Tak sangka juga aku ada 2 follower? Satu kenal, satu tak kenal? Motif yang tak kenal nak jadi follower? Sebab blog aku cerita tentang diri aku yang huru hara? Haha.. Baca lah selagi rasa rajin nak membaca isi hati aku..

Jumaat lepas.. Abang aku dah sah jadi suami kepada isterinya yang tercinta. Alhamdulillah.. Tewas lagi kau wahai syaitan yang dilaknat. Akan bertambah lagi kaum Adam dan Hawa.. Akan berkembang biak lagi ummat Muhammad s.a.w.. Insya'Allah..

Hurm.. Jauh di sudut hati.. Aku terasa kehilangan. Kehilangan kasih sayang seorang Abang. Nyatanya dia masih lagi Abang aku tapi aku sedar tumpuan dan perhatiannya kini dah beralih pada isterinya. Tanggungjawab barunya yang saaaaangat besar. Dulu sebelum dia bergelar suami, memang selalu bergaduh dengan dia. Bertekak memang favourite. Tapi memang betul kata orang tua, yang selalu bergaduh tu la akan terasa hilangnya bila sampai masa dia tak lagi dengan kita. Padan muka aku! Kan dah rindu kat Abang. Huhu.

Apa-apa pun, aku tau Abang akan balik jugak rumah ni. Untungnya aku dapat 'Kakak' baru. Boleh buat kawan. Boleh gaduh dengan Abang lagi. Yang pasti, tiap kali tau Abang nak balik, aku jadi rajin nak masuk dapur. Sebab Abang satu-satunya manusia yang puji masakan aku sedap dengan hati yang ikhlas. Cewah. I love you la Abang..

Air diciincang tak akan putus. Kecuali SYABAS tutup paip besar.. Ngeee~

1 comment:

  1. ooo..SYABAS tutop air baru leh cincang putus eh?kk..paham~hee~
    congratz to ur bro kak ^_^

    ReplyDelete